Утрото – часът на победата!

Сутришна рутина = Успешен ден!

Утрото – часът на победата! Можеш да свършиш около 45 % от всичко важно за деня още със ставането си сутрин!

Ако стваш с 1 час по-рано всяка сутрин, ще имаш почти 30 часа лично време всеки месец! Това е почти цяла работна седмица, която можеш да използваш за да надградиш себе си!

📌 Можеш да използваш тези часове за да:

-спортуваш

-четеш

-учиш чужд език

-приготвяш здравословна храна

-работиш над личен проект

-медитираш

-планираш деня си и т.н.

👆 „Ще имаме цяла вечност да се радваме на победите си, но само час-два преди залез слънце, за да ги спечелим!“ Ейми Кармайкъл

Ранното ставане е възприемано от изследователите като основополагащ навик. Това е практика, която променя и издига всички други практики!

Можеш да оползотвориш този един час сутрин по много начини. Може да се запознаеш и с формулата 20/20/20 и да я адаптираш към себе си.

Формулата представлява разделяне на този 1 час сутришна рутина на три двайсетминутни сегмента, които трябва да възприемеш и практикуваш докато ги автоматизираш!

Първият сегмент изисква да се движиш. Казано просто да правиш упражнения още със ставането си всяка сутрин – това ще революционизира качеството на дните ти. Упражненията може да са всякакви – скачане на въже, серия бърпита, отскоци на място, няколко спринта, велоергометър или просто бягане на място.

Кортизолът е хормонът на страха. Отделя се от надбъбречните жлези и после постъпва в кръвта. Той блокира потенциала ти, а според сериозни научни изследвания, нивата на кортизола са най-високи сутрин.

С упражнения веднага след ставане ще произвеждаш и повече допамин, който е ключов за мотивацията и регулира серотонина, който отговаря за чувството на щастие. Това означава, че само 20 мин след ставането си, ти ще си по-мотивиран и по-щастлив от всички, които още спят.

Утрото – часът на победата!

ДВИЖЕНИЕ

Какво? – упражнения; разтягане; табата; планк; 50 клека; 10 лицеви опори; още безброй варианти

Защо? – изчиства кортизола; повишава допамина; хидратира; прояснява мисълта

Ползи? – повече фокус; повече продуктивност; прилив на енергия; по-малко стрес

Вторият двайсетминутен сегмент е време за размисъл. Порадвай се на малко тишина. Помисли си как живееш и какъв човек искаш да бъдеш. Помисли какво трябва да се случи днес, за да имаш един успешен ден.

Размисълът е основен източник на промяна! След като опознаеш нещата по-добре, определено ще ги вършиш по-добре.

Човек прекарва много време в действие и реакции и много малко време в размисъл и осъзнато планиране.

Основно умение на изключителните хора е да управляват добре утрото си. Да използваш началото на деня експертно е наистина ключов фактор за да се издиганеш на друдо ниво в бизнеса си и в личен план.

👆“Мечтите не се сбъдват докато спиш!“

👆 Визуализацията – магията на въображението!

РАЗМИСЪЛ

Какво? – медитация; визуализация; водене на дневник; планиране на деня/седмицата

Защо? – спокойствие; благодарност; осъзнатост; будност; фокус

Ползи? – позитивност; намалена реактивност; висока креативност; ясни цели

Третият сегмент е време за растеж. Време, през което да работиш върху това да станеш още по-добър, още по-ценен както за твоята област, така и за обществото. Никой не постига успех само защото го иска. Личните желания са нищо без лично развитие. Настрой се да получиш отлични резултати като повишаваш собствната си стойност. Натрупай повече знания, стани експерт в областта си, увеличи доходите си и влиянието си, подобрявай живота си и този на другите. Чети книги, слушай аудио книги, развивай познаният и дарбите и уменията си и ги превърни в капитал.

РАСТЕЖ

Какво? – преглед на целите; четене на книга; учене

Защо? – нагласа 2х3; познание; подобрени умения; повече увереност

Ползи? – по-добри доходи; калибрира уменията; лично израстване; издига вдъхновението

Този час е час на победа! Адаптирай го според твоето ежедневие и го използвай спрямо твоите нужди и цели. Описаните действия са само насоки и идеи за това как можеш да превърнеш 1 час сън в 1 час личен растеж.

Използвай твоя Час на победата и учи повече, задълбочи знанията си, отпусни и фокусирай ума си, засили продуктивността си, поддържай добрата си форма.

👆Бъди повече!

👆 „Човек не може да постигне по-малко или по-голямо господство от това да бъде господар на себе си“! Л.Д.

👆 http://proaktivni.com/

Остави коментар

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Сходни статии