7 утвърждения от великият Брус Лий

Брус Лий – кралят на бойните изкуства, както е познат в цял свят. Но той далече не е само здраво тяло, а и ум, разкриващ цяла вселена от мъдрост.

Името му да не е наредено сред признатите духовни водачи, но неговата философия за живота оставя следа завинаги.

Брус Лий е роден през 1940 година и умира едва на 33 години. Макар и с кратък житейски път, неговото учение както за бойните изкуства, така и за живота, ще остане безсмъртно завинаги.

Работейки ежедневно върху своето физическо и духовно развитие, той завещава изобилно знание след себе си.

В този материал можете да се запознаете с неговите ежедневни утвърждения, които съдържат принципи – актуални в миналото, в настоящето и които ще продължат да бъдат актуални и в бъдещето.

ПАМЕТ

Утвърждение 1


Осъзнавам ценността на будния ум и живата памет и ще помогна на моите да бъдат такива, като изразявам ясно всички мисли, които искам да запомня, и свържа тези мисли с относими към тях обекти, които често да си спомням.

ПОДСЪЗНАНИЕ

Утвърждение 2


Осъзнавам влиянието на подсъзнанието върху силата на волята ми и ще се погрижа да му предоставя ясна и категорична картина на основната си житейска цел, както и на всички по-малки цели, които водят към основната. Ще показвам тази картина на подсъзнанието си постоянно, като си я повтарям всеки ден.

ВЪОБРАЖЕНИЕ

Утвърждение 3


Осънавам нуждата от ясен план и идеи за осъществяването на желанията ми и ще развия въображението си, като го призовавам всеки ден на помощ при съставянето на плановете ми.

ЕМОЦИЯ

Утвърждение 4


Осъзнавам, че емоциите са едновременно позитивни и негативни, и ще си изградя ежедневни навици, които ще подкрепят развитието на позитивните емоции и ще ми помогнат да превърна негативните в някаква форма на полезно действие.

.

РАЗУМ

Утвърждение 5


Осъзнавам, че позитивните и негативните ми емоции могат да бъдат опасни, ако не бъдат изведени до желани цели, и ще подчинявам всички мои желания, стремежи и цели на здравия си разум и ще се ръководя от него, когато ги изразявам.

СЪВЕСТ

Утвърждение 6


Осъзнавам, че емоциите често заблуждават в своя свръхентусиазъм и здравият ми разум често е лишен от топлото чувство, което е необходимо, за да мога да съчетая справедливостта с милостта в оценките си.

Ще насърчавам съвестта си да ми показва кое е правилно и кое грешно, но никога няма да пренебрегвам присъдите й, независимо каква е цената на изпълнението им.

ВОЛЯ

Утвърждение 7


Силата на волята е последната инстанция над всички подразделения на ума. Ще я упражнявам ежедневно, когато имам нужда от порив да се устремя към дадена цел, и ще си изградя навици, предназначени да приведат силата на волята ми в действие поне веднъж на ден.ПроАктивни е дигитален дневник – платформа за създаване на навици, постигане на цели и промяна отвътре навън.

Раглеждаме, изследваме и анализираме силните и слаби човешки страни и всичко онова, което ни помага да бъдем по-добри и осъзнати хора.

Вярваме, че проактивността е онзи навик, който може да промени нагласата, вярванията и дори идентичността на всеки човек и да му даде възможност да постигне наистина всичко. Създадохме два безплатни инструмента:

🔷 habits.proaktivni.com

🔷 fast.proaktivni.com

Вярваме, че те ще Ви помогнат да си създадете полезни и градивни навици, които да Ви помогнат да бъдете по-добрата си версия и да поставите важните за Вас неща на първо място.

Изградете си фантастична идентичност и вместо да планирате следващата си почивка, планирайте си живот, от който не искате да избягате!

Бъдете по-добри! Бъдете проактивни!

Помогнете ни да достигнем до повече хора като споделите този материал в социалните мрежи.

Благодарим Ви за подкрепата! 🙏🏻

Остави коментар

Остави коментар

Напишете вашият коментар
Въведете името си

Сходни статии