Навиците на Опра Уимфри

Често известните и успешни хора създават усещане за някаква магия около себе си.

Изглежда все едно всичко им се получава с такава лекота, че много хора ги слагат в графата „родени под щастлива звезда“.

Но колкото неизброими са звездите на небето, токова безбройни са и човешките съдби. И което е по-важнното, успехът няма нищо общо с тях.

Успехът изглежда магичен, само защото се вижда крайният резултат. Нали знаете, като айсбергът чийто видима част е много по-малка от онази, която е под водата.

Вижда се блясъкът, но не и какво му е коствало на човек да заблести.

Ако има нещо, в което ние от ПроАктивни вярваме на 1000000%, то това е, че

успехът има много малко общо с късмета и много общо с навиците.

В този материал ще ви разкажем за рутината или за ежедневните навици на една жена, името на която е познато в цял свят.

Жена, чийто успех няма нищо общо със звездите, а напротив – една не малка част от живота й никак не е бил звезден.

Трудно детство, бедност, сексуално насилие и тотална мизерия и все пак тя казва:

„Няма значение кои сте и откъде идвате. Способността ви да триумфирате започва от вас. Винаги“

Докато повече успешни хора биват подвластни на своите списъци със задачи и стриктното спазване на часове и графици, Опра дава приоритет най-вече на фокуса и вниманието си.

Опитва се да сведе бизнес ангажиментите си до минимум, което звучи като антоним на успех, нали?

От бедно момиче, живеещо в селските райони на Мисисипи, тя печели пълна стипендия, получава място в сутрешното токшоу „Baltimore Is Talking“, а по-късно започва Шоуто на Опра Уинфри.

То се излъчва по 120 различни канала и общата аудитория, която го следи е около 10 милиона души.

За първата година шоуто печели 125 милиона долара, от които 30 били за нея.

Тя си осигурява статус на глобална икона и на първия тъмнокож милиардер в Америка, с нетна стойност от два и половина милиарда долара.

Вероятно се чудите как го прави тя?

Ето и нещата, с които Опра стартира деня си

1. Става между 06:00 и 07:00 часа сутринта, без будилник.

„Никога не съм си настройвала аларми, не вярвам в тях. Определям си час наум и се събуждам преди това, обикновено между 6:00 и 6:20, защото тогава трябва да разходя кучетата си. Първата ми мисъл сутрин е: Жива съм. Благодаря!“

2. Задължително извежда петте си кучета на разходка.

Това е първият и досег с природата, още рано сутринта. Обича да се разхожда и го прави винаги, когато има възможност. Прави го и когатао няма възможност. Не наема хора за тази цел, не делигира, не пропуска. Постоянството е пословично, принципите – железни.

3. Пие безкофеиново или кофеиново кафе с вкус на лешник.

4. Всяка сутрин избира по едно листче от кутия, пълна с 365 истини.

Вярва, че човек трябва да се вдъхновява сам и всеки ден да търси доказателства, че животът е прекрасен. Започва деня си с мотивираща мисъл, която избира на случаен принцип. Това дава тон на деня и напомняне, че винаги има причина да се усмихне.

5. Медитира

„Давам си здравословна доза тишина поне веднъж (а когато е нужно, и два пъти) на ден. 20 минути сутрин и 20 минути вечер“ Това е един от навиците й, в които е изградила наистина желязна дисциплина. Незвисимо колко е заета, как се чувства и въпреки всяко едно непредвидено обстоятелство, Опра медитира по поне 20 минути на ден, а при възможност и 2 пъти.

6. Потапя се в приложението Bowl of Saki

Ежедневно на имейлът й пристигат вдъхновяващи послания за мъдрост и просветление от вдъхновените думи на Хазрат Инайат Хан.

366 уникални съобщения – по едно за всеки ден от годината, включително високосна! Приложението се използва без въвеждане на потребителски данни и без реклами или връзки към сървъри или уебсайтове! Напълно самостоятелно приложение, което след инсталиране е достъпно и без връзка с wifi или клетъчна мрежа.

7. Тренировка

След като изпълни своята сутришна рутина и мине през полезните си навици, тя отделя по няколко часа за работа.

Гордее се, че приключва бизнес делата си в рамките на максимум 2 часа.

За да изпълни работните си задължения по-рано през деня, когато е най-ефективна, Опра обикновено приключва със срещите и ангажиментите си около 15:30-16:00 ч.

Не е фен на списъците със задачи. Вместо това, тя знае какво трябва да направи и държи всичко в ума си.

„Израснах в бедност, никога не мога напълно да предам всичките си парични дела на някой друг. За мен е важно да знам колко е сметката за ток, да знам какво влиза, какво излиза. Никога не искам да бъда една от онези хора, които делегират тази задача на някой друг и след това един ден са изненадани да разберат колко пари имат или нямат.”

Обича своя iPad Mini – избраното от нея устройство за правене на почти „всичко“.

Когато важната работа се счита за свършена, Опра започва втората си тренировка за деня – този път, последвана от усамотяване и четене – един от многото начини, по които остава спокойна и съсредоточена.

Когато се чувства стресирана, тя не се страхува да затвори вратата на офиса си и да си поеме така необходимата глътка въздух, за да спре и да се събере отново.

Почти не гледа телевизия.

„Мога да живея седмици, без да включа телевизора.“

От друга страна, добрата книга е задължителна в живота на Опра.

„За мен перфектният ден не е само едно нещо. Той е поредица от малки неща.“

Когато денят приключи, Опра има изграден навик да вечеря рано, около 18:00 – 18:30 часа. Обича да готви здравословна храна, включваща нейния типичен баланс от протеини, въглехидрати и зеленчуци.

Чете пред камината до към 22:00 часа и след това се приготвя за лягане.

Държи на качествения сън и е наясно с важността му. Правилото, което тя счита за идеално за нея, е не по-малко от 5 и половина часа сън.

Преди Опра да заспи, тя грабва един от многото си дневници за благодарност и размишлява върху изминалия ден. Документиране петте неща, за които е най-благодарна или нещата, в които намира най-голяма радост.

Бъдете благодарни за това, което имате и в крайна сметка ще имате повече. Ако се концентрирате върху това, което нямате, никога няма да имате достатъчно.

Не случайно списание „Voude“пише: Когато Опра говори, светът слуша. Вдъхновяваща личност – доказателство, че изобилието, успехът или неуспехът в живота на всеки човек е негов личен избор.

А съдбата – тя е за онези, които избират да НЕ направят избор.

Опра е доказателство за най-великото откритие на всички времена – фактът, че човек може да промени бъдещето си само като промени отношението си.ПроАктивни е дигитален планер – платформа за цялостна организация и създаване на навици.

И докато всички се мъчат да усложнят допълнително дните си и да се затрупат с излишни инструменти, изкуствен интелект и куп безполезна информация, ние се стремим да опростяваме и да се фокусираме върху най-важното.

Всичко започна тук

Изградете си фантастична идентичност и вместо да планирате следващата си почивка, планирайте си живот, от който не искате да избягате!

Бъдете по-добри! Бъдете проактивни!

Помогнете ни да достигнем до повече хора като споделите този материал в социалните мрежи.

Благодарим Ви за подкрепата! 🙏🏻

Остави коментар

Напишете вашият коментар
Въведете името си

Сходни статии