Сферите на живота – етикет „чупливо“!


Нека разгледаме човешкия живот като мрежа, пълна с всякакви топки – пластмасови, гумени, стъклени и т.н., които представляват сферите в живота ти.📌 Известно е, че в хода на живота си трябва да се научим да жонглираме с много различни топки. Някои от тях, например кариерата, са гумени.

Ако ги изпуснем, те притежават способността да отскачат назад. Днес на върха, а утре на дъното. След една година пак на върха, след две – отново на дъното.


Гумената топка на бизнеса може да отскача в най-различни посоки. Понякога ще се губи от погледа ти, но пак ще я намериш. Ще има периоди, в които едва ще се отлепя от земята, ще има и такива, в които ще отскача до небесата. 

Хубавото на гумената топка е, че тя е заменима, адаптивна, издържлива и дори да се поожули малко, пак ще може да скача нависоко.📌 Фитнесът и храненето пък са пластмасови топки. Те няма да се счупят веднага, няма да се наранят чак толкова от няколко по-силни удара. Но ако системно ги удряме и хвърляме прекалено силно, без да ги пазим, в някакъв момент ще се пропукат. 


Защото здравето е стъклена топка. Колкото по-рано човек го осъзнае, толкова по-пълноценно ще живее. 


Колкото по-пълноценно живее, толкова по-щастлив ще бъде. Колкото по-щастлив е, толкова повече добрина и щастие ще раздава на всички около себе си. И това е една сила, която се задвижва като лавина, като снежна топка, която в началото е малка, но колкото повече се движи, толкова по-голяма става. И колкото по-голяма става твоята снежна топка, толкова други топки ще завлича със себе си – пластмасови, стъклени и всякакви. 


Ще влияе на всички други сфери в живота ти!📌 Има сфери, чиито топки са направени от стъкло – семейството – то е такава топка. Стъклена! Ако изпуснеш тази топка, тя не се връща.“


📌 Човек често допуска да забрави най-дълбоките си ценности и най-истинските си приоритети. Колкото повече успява, толкова повече се отдалечава от семейството си, забравяйки, че е тръгнал по пътя към успеха с едната цел – да е щастлив. 


А кой е щастлив без да има кой да го обича? Без близки?


📌 Кариерата, бизнесът, семейството, здравето – всяка сфера е важна и всяка една поотеделно, оказва влияние на всички останали! 


👉Благодарност!


Независимо за коя сфера става въпрос, коя топка хвърляш в даден момент, тайната на успеха е в баланса. Когато жонгльорът изпусне някоя от топките, всичко започва да пропада. Точно така е и в живота.


Ако някоя от важните сфери в живота ти не върви добре, няма как да постигнеш успех и да изпиташ удовлетворение.❌ Здрав – беден! Болен – богат! Процъфтяващ бизнес – разбито семейство! Здраво семейство – нищета! Слава – самота! Красота – глупост! Власт – злоба! 

Антонимите не водят нито до успех, нито до щастие!


❗ Най-богатият човек в света не е онзи, който има най-много, а онзи, който се нуждае от най-малко!За да научат този урок, хората чупейки именно стъклените топки, плащат най-скъпо!

👉http://proaktivni.com

Какво мислиш?

Може ли да определиш някоя сфера като най-важна?

Остави коментар

Сходни статии